POZIV na besplatno događanje Meet-up cafe na temu „Izazovi ženskog poduzetništva“

7. Srpanj. 2021.
Kategorija: Novosti
Novosti

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija organizira besplatno događanje Meet-up cafe s ciljem upoznavanja sudionika o tome kako žensko poduzetništvo može biti učinkovit alat za osnaživanje gospodarstva, kako od hobija doći do vlastite firme te o obilježjima ženskog poduzetništva u Hrvatskoj i svijetu.

Sudionici će biti upoznati i s bespovratnim poticajima i povoljnijem kreditiranju koje žene mogu iskoristiti u svrhu pokretanja vlastitog poslovnog pothvata, raznim vrstama promocija ženskog poduzetništva i kako one mogu utjecati na tvrtke u pretežito ženskom vlasništvu, kreativnim praksama i primjeni tehnologije za unaprjeđenje ženskog poduzetništva.

Raspravljat ćemo i o ženama u „biznisu“ odnosno o ravnoteži poslovnog i privatnog života i kako ju postići, uspješnim primjerima iz prakse. Na događanju će sudjelovati i gošće poduzetnice s područja Zadarske županije.

Predavačica Maria Vlaho pravnica je iz Mostara, koja inspiraciju za početak karijere nalazi u Norveškoj, gdje na Akademiji Fritjof Nansen stječe obrazovanje vezano uz ljudska prava i mirno rješavanje sukoba. U Mostaru je zajedno s kolegama, također polaznicima Akademije Fritjof Nansen, osnovala nevladinu organizaciju koja se bavi razvojem civilnog društva, a istom djelatnošću nastavlja se baviti u Londonu od 2004. gdje je ostala sedam godina. Po povratku u Zagreb 2011. godine započinje s radom u pravnoj službi SAFU, na pripremi i izradi ugovora, pružanju pravnih savjeta, javnoj nabavi, PRAGA-u i EU direktivama.  2017. godine je osnovala poduzeće EMDA d.o.o. gdje zajedno s kolegicama i kolegama pruža podršku klijentima koji provode EU sufinancirane projekte, tehničku pomoć tijelima RH, savjetovanjem u javnoj nabavi i nepravilnostima.

Radionica će se održati u petak 9. srpnja s početkom u 14:00 sati u Centru za kreativne industrije na adresi Put Murvice 3A u Zadru.

PROGRAM

13.50

Registracija sudionika

14.00

Pozdravni govor

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija

 

14.05

- Meet-up cafe „Izazovi ženskog poduzetništva“  

16.00

Pitanja i odgovori

 

Službeni poziv s programom za oba događanja možete preuzeti u prilogu. 

Za potrebe sudjelovanja ljubazno Vas molimo da do četvrtka u 16:00 sati, 8. srpnja potvrdite svoj dolazak na e-mail adresu ivana.stulina@inovacija-zadar.hr.

Usluge informiranja MSP-ova i povezivanje subjekata na području Zadarske županije financiraju se projektom „Pružanje usluga informiranja i povezivanja za MSP u Zadarskoj županiji“. Usluge se obavljaju za potrebe adresiranja problema nedostatka pružanja usluga informiranja i povezivanja MSP-ova u nepoljoprivrednim djelatnostima na području Zadarske županije te su izravan odgovor na kontinuiranu potražnju za određenim uslugama poduzetničkih potpornih institucija.

Cilj projekta je rast i razvoj poslovanja pružanjem usluga informiranja i povezivanja za MSP-ove na području Zadarske županije. Ostvarenjem neposrednih rezultata projekta želi se doprinijeti jačanju poduzetničkih vještina i kompetencija te pozitivnog poduzetničkog okruženja.