POZIV na besplatno predavanje „Modeli suradnje znanstvenih institucija s gospodarstvom“

Kategorija: Edukacije
Edukacije

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija organizira besplatno predavanje pod nazivom „Modeli suradnje znanstvenih institucija s gospodarstvom“ s ciljem rasprave i razmjene iskustava o modelima suradnje znanstvenih institucija s gospodarstvom, pokretanja suradnje u kreiranju studijskih programa, korištenju obrazovnih usluga za profesionalno usavršavanje poduzetničkih kadrova, radu na zajedničkim projektima¸ zajedničkom mentorstvu diplomskih/magistarskih radova, doktorskih disertacija, obavljanju studentske stručne prakse u tvrtkama te stvaranju kontakata između znanstvenih institucija i gospodarstvenika.

Predavanje će se održati u četvrtak 24. lipnja s početkom u 14:00 sati u Centru za kreativne industrije na adresi Put Murvice 3A u Zadru.

PROGRAM

13.50

Registracija sudionika

14.00

Pozdravni govor

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija

14.05

Predavanje - Modeli suradnje znanstvenih institucija s gospodarstvom

16.00

Pitanja i odgovori

 

Matija Domijan, Voditelj pripreme i razvoja projekata u poduzeću EMDA d.o.o.

Posjeduje sedmogodišnje iskustvo u razvoju projektnih ideja i pripremi projektne dokumentacije projektnih prijedloga financiranih bespovratnim sredstvima Europske unije.

Uz pripremu i razvoj projekata, posjeduje iskustvo u savjetovanju klijenata u strukturiranju njihovih projekata, savjetovanju o mogućnostima financiranja projektnih ideja kroz pozive na dodjelu bespovratnih sredstava te izradi završnih evaluacija projektnih prijedloga. Redovito održava radionice i seminare o temama vezanim uz EU fondove.

Usluge informiranja MSP-ova i povezivanje subjekata na području Zadarske županije financiraju se projektom „Pružanje usluga informiranja i povezivanja za MSP u Zadarskoj županiji“. Usluge se obavljaju za potrebe adresiranja problema nedostatka pružanja usluga informiranja i povezivanja MSP-ova u nepoljoprivrednim djelatnostima na području Zadarske županije te su izravan odgovor na kontinuiranu potražnju za određenim uslugama poduzetničkih potpornih institucija.

Cilj projekta je rast i razvoj poslovanja pružanjem usluga informiranja i povezivanja za MSP-ove na području Zadarske županije. Ostvarenjem neposrednih rezultata projekta želi se doprinijeti jačanju poduzetničkih vještina i kompetencija te pozitivnog poduzetničkog okruženja.